Υλοποίηση προγράμματος σεξουαλικής αγωγής

Το έλλειμμα ενημέρωσης και συστηματικής εκπαίδευσης του μαθητικού – νεανικού πληθυσμού της Ελλάδας γύρω από ζητήματα σεξουαλικότητας, σεξουαλικής υγείας και ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς έχει επισημανθεί επανειλημμένα, εδώ και πολλά χρόνια, από ποικίλους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς. Αποτυπώνεται, δε, σε μια σειρά ερευνητικών ευρημάτων, τα οποία δείχνουν ότι ένα σημαντικό τμήμα του μαθητικού και νεανικού πληθυσμού δε γνωρίζει γιατί και πώς πρέπει να προφυλάσσεται κατά τη σεξουαλική του δραστηριότητα. 

Ορμώμενοι από τις παραπάνω διαπιστώσεις, σχεδιάσαμε σε συνεργασία με το “Κέντρο Ζωής” και υλοποιούμε ένα πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής με τίτλο: “Σεξουαλικότητα στην εφηβεία: κίνδυνοι και προστατευτικοί παράγοντες”.

Αποτελείται από 7 εργαστήρια και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχους την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα σεξουαλικότητας και την προαγωγή της ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς των εφήβων. Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα σεξουαλικότητας και η προαγωγή της ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Σήμερα, 25 Οκτωβρίου 2022, 14:00 – 16:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η πρώτη συνάντηση εκπαιδευτικών 4 τμημάτων Στ’ τάξης (2 τμήματα από το 3ο Δημοτικό Περαίας και 2 τμήματα από το Δημοτικό Αγίας Παρασκευής). Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που θα το εφαρμόσουν και θα υποστηριχθούν επιστημονικά από το Κέντρο, συμμετέχοντας σε μια ομάδα εποπτείας διάρκειας 4 δίωρων διαδικτυακών συναντήσεων με συντονιστή τον κ. Μεδίτσκο Ανδρέα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

 

Μοιραστείτε αυτό το αρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Πρόσφατα