“Διαχείριση συγκρούσεων” στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σχολαρίου

Η “ΕΛΠΙΔΑ” είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση ενός επιμορφωτικού βιωματικού εργαστηρίου με θέμα “Διαχείριση Συγκρούσεων” στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σχολαρίου. Αυτή η δίωρη δια ζώσης επιμόρφωση, ειδικά σχεδιασμένη για εκπαιδευτικούς και μαθητές, είχε ως στόχο να τους εφοδιάσει με τις απαραίτητες δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση των συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, εκπαιδευτικοί από διάφορα τμήματα του σχολείου συμμετείχαν σε δυναμικές συζητήσεις και πρακτικές ασκήσεις που έδωσαν έμφαση στη συνεργατική επίλυση προβλημάτων. Μέσω της βιωματικής μάθησης, οι εκπαιδευτικοί απέκτησαν γνώσεις σχετικά με τις αποχρώσεις της επίλυσης συγκρούσεων, εξοπλίζοντάς τους ώστε να καθοδηγούν και να υποστηρίζουν τους μαθητές τους μέσα από δύσκολες καταστάσεις.
Η “ΕΛΠΙΔΑ” είχε θέσει ως προτεραιότητα την εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης συγκρούσεων σε όλο το σχολείο. Αυτή η χωρίς αποκλεισμούς προσέγγιση διασφαλίζει ότι κάθε μαθητής έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί από τις μεταμορφωτικές επιδράσεις της εκμάθησης αποτελεσματικών δεξιοτήτων επίλυσης συγκρούσεων. Δημιουργώντας ένα αρμονικό και υποστηρικτικό περιβάλλον, πιστεύουμε ότι οι μαθητές μπορούν να αναπτυχθούν ακαδημαϊκά και συναισθηματικά, οδηγώντας στη συνολική τους ανάπτυξη και εξέλιξη.
Καθώς το ακαδημαϊκό έτος φτάνει στο τέλος του, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σχολαρίου για τον τρόπο που αγκάλιασαν ολόψυχα το πρόγραμμα και την «ΕΛΠΙΔΑ». Η αφοσίωση και ο ενθουσιασμός τους θα δημιουργήσουν αναμφίβολα θετικό αντίκτυπο στις ζωές των μαθητών που καθοδηγούν.
Κοιτάζοντας προς το μέλλον εκφράζουμε την ειλικρινή επιθυμία συνέχισης της συνεργασία και την επόμενη σχολική χρονιά.

Μοιραστείτε αυτό το αρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Πρόσφατα