Έναρξη ομάδας γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας»

Το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», ανταποκρινόμενο στο αίτημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου & 2ου Γυμνασίων Περαίας, διοργανώνει Ομάδα Γονέων, 10 εβδομαδιαίων συναντήσεων, με τίτλο «Εμείς και τα παιδιά μας». Πιο συγκεκριμένα,  η ομάδα θα έχει ως βασικό σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους γονείς να επεξεργαστούν ζητήματα που σχετίζονται με το ρόλο τους, μέσα σε έναν ασφαλή χώρο μοιράσματος. Η ειδικότερη θεματολογία θα προκύψει μέσα από τις ανάγκες των γονέων που θα συμμετάσχουν. Μια ενδεικτική θεματολογία για γονείς παιδιών στην εφηβεία μπορεί να είναι: η επικοινωνία με τον/την έφηβο, η οριοθέτηση, η προστασία από εξαρτητικές συμπεριφορές, η ασφάλεια στις σχέσεις με τους συνομηλίκους, η σημασία της αυτονόμησης κ.α.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνουν στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Περαίας, θα βασιστούν στη βιωματική μέθοδο, θα είναι δίωρες και θα λειτουργήσουν σε εβδομαδιαία βάση, σε σταθερή ημέρα και ώρα. Η έναρξη της ομάδας θα γίνει την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 18:00-20:00.

Συντονιστής της ομάδας θα είναι ο κ. Ανδρέας Μεδίτσκος, Κοινωνιολόγος, ΜΑ Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ».

Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν. Προϋποθέσεις υλοποίησης της ομάδας γονέων είναι η δυνατότητα δέσμευσης των μελών της στο σύνολο των συναντήσεων (10), καθώς και η συμμετοχή κατ’ ελάχιστο 15 γονέων.

Μοιραστείτε αυτό το αρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Πρόσφατα