ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

fri01dec2:30 pmmon04(dec 4)8:00 pmΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ2:30 pm - 8:00 pm (4) Κ.Π. "ΕΛΠΙΔΑ" Event Organized ByΚ.Π. "ΕΛΠΙΔΑ"

Event Details

Τη φετινή σχολική χρονιά ανανεώνουμε τη συνεργασία μας με τα νηπιαγωγεία των 4 Δήμων ευθύνης μας (Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού), προτείνοντας 2 προγράμματα:
Α) το πρόγραμμα με τίτλο: «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης που στοχεύει να μάθει στα παιδιά να προστατεύουν το σώμα το δικό τους και του άλλου, να σέβονται τον εαυτό τους και να φροντίζουν τη σχέση τους με τους άλλους.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω:
• Υλοποίηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου: 2 ημέρες/ 11 ώρες στους νηπιαγωγούς που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
τις ημερομηνίες 1 & 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 14.30-20.00.
• Εφαρμογή του προγράμματος από τους νηπιαγωγούς στα παιδιά, συνολικής διάρκειας 23 ωρών (12 συναντήσεις).
• Παράλληλη Ομάδα εποπτείας, σε μηνιαία βάση (7δίωρες συναντήσεις), για τους νηπιαγωγούς με στόχο την στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής μετά το τέλος του σεμιναρίου και την εφαρμογή του προγράμματος στους μαθητές.
Σας επισυνάπτουμε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής:
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 6 Οκτωβρίου 2023.
Β) το πρόγραμμα με τίτλο: «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο… στο Δημοτικό…Χτίζοντας γέφυρες». Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων που θα διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και θα τα βοηθήσουν να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις και προκλήσεις της καθημερινής ζωής.
Επιμέρους στόχοι είναι:
-να αναγνωρίσουν, να αποδεχτούν και να διαχειριστούν πιθανά έντονα συναισθήματα και να εκφράσουν προβληματισμούς που συνδέονται με τη μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό
-να αναγνωρίσουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στη μετάβαση τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό
-να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν οι μαθητές μεταξύ των δύο Εκπαιδευτικών μονάδων (Α’ τάξη Δημοτικού – Νηπιαγωγείου), με μια κοινή δράση.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω:
• Υλοποίηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου σε νηπιαγωγούς που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» σε ημερομηνίες και ώρες που θα σας ανακοινωθούν εντός των επόμενων μηνών, καθώς το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του σχολικού έτους.
• Εφαρμογή του προγράμματος από τους νηπιαγωγούς στα παιδιά, συνολικής διάρκειας 7 διδακτικών ωρών (7 εργαστήρια , 1/εβδομάδα).
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής μετά το τέλος του σεμιναρίου και την εφαρμογή του προγράμματος στους μαθητές.
Σας επισυνάπτουμε μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε στην πορεία να σας ανακοινώσουμε τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου: https://forms.gle/EkcrSVYgz6JPLKNQ9
Η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 6 Οκτωβρίου 2023.
* Η συμμετοχή στα παραπάνω προγράμματα είναι δωρεάν.
* Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας «Όραμα» για την εκπαίδευση και τη διάθεση του υλικού «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα», και τους συναδέλφους από το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ν. Ιωνίας «Ίριδα» για τη διάθεση του υλικού «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο… στο Δημοτικό…Χτίζοντας γέφυρες».

more

Time

1 (Friday) 2:30 pm - 4 (Monday) 8:00 pm