"Ο ρόλος των γονιών στην πρόληψη της σχολικής βίας"

wed03may6:00 pmwed8:00 pm"Ο ρόλος των γονιών στην πρόληψη της σχολικής βίας"2ο Γυμνάσιο Θέρμης6:00 pm - 8:00 pm

Event Details

Το Κέντρο Πρόληψης “ΕΛΠΙΔΑ” και το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε μια διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο: ”Ο ρόλος των γονιών στην πρόληψη της σχολικής βίας”, την Τετάρτη 3 Μαΐου, 18:00.

Η σχολική βία είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην κοινωνία μας και ως γονείς είναι κρίσιμο να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην αντιμετώπισή της. Σκοπός της διαδικτυακής ομιλίας είναι να συζητήσουμε τα σημάδια πιθανής βίας, τη σημασία της ψυχικής υγείας και ευεξίας και τον ρόλο των γονέων στη δημιουργία μιας κουλτούρας ασφάλειας και υποστήριξης.

 

Οι στόχοι μας για αυτή τη διαδικτυακή συζήτηση είναι οι εξής:

 

  • Να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα της σχολικής βίας και τον αντίκτυπό της στα παιδιά και στις κοινότητές μας.
  • Να ενημερώσουμε τους γονείς σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου και τα προειδοποιητικά σημάδια πιθανής βίας και να παρέχουμε στρατηγικές πρόληψης.
  • Να ενθαρρύνουμε τους γονείς να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προώθηση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας των παιδιών τους.
  • Να ενδυναμώσουμε τους γονείς στην προσπάθεια προώθησης μιας κουλτούρας ασφάλειας και υποστήριξης στα σχολεία και στις κοινότητές τους.

 

Είναι σημαντικό οι γονείς να συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση, διότι η σχολική βία μας αφορά όλους. Δεν είναι μόνο ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σχολεία – ως γονείς, έχουμε κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσουμε στην πρόληψη της βίας και στη δημιουργία ασφαλών και υποστηρικτικών περιβαλλόντων για τα παιδιά μας.

Προκειμένου να παρακολουθήσετε την ομιλία ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/81294574405?pwd=cEwwNXpJdSs2ZmpORjFSK1JDK3FmQT09

Ομιλητής: Μεδίτσκος Ανδρέας Κοινωνιολόγος, ΜΑ Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Επιστ. υπεύθ. Κ.Π. “ΕΛΠΙΔΑ”.

more

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Time

(Wednesday) 6:00 pm - 8:00 pm