Ομάδα Μονογονέων: «Μεγαλώνοντας το παιδί μου: προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία» (Β΄ Ομάδα)

thu23feb10:00 amthu12:00 amΟμάδα Μονογονέων: «Μεγαλώνοντας το παιδί μου: προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία» (Β΄ Ομάδα)10:00 am - 12:00 am(GMT+02:00) Κ.Π. "ΕΛΠΙΔΑ" Event Organized ByΚ.Π. "ΕΛΠΙΔΑ"

Event Details

Το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ διοργανώνει ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ με τίτλο, «Μεγαλώνοντας το παιδί μου: προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία».

Ποιους ρόλους καλείται να παίξει ο γονιός; Ποια συναισθήματα βιώνει, τόσο ο ίδιος όσο και το παιδί του; Ποιες δυσκολίες συναντάει σε επίπεδο σχέσεων, επικοινωνίας, ορίων; Ποιες είναι οι προκλήσεις για προσωπική εξέλιξη και ενδυνάμωση;

Σκοπός της  ομάδας είναι να δημιουργηθεί ένας ασφαλής χώρος μοιράσματος και υποστήριξης των γονέων, οι οποίοι μεγαλώνουν το/τα παιδί/ά τους στο πλαίσιο μιας μονογονεϊκής οικογένειας. Σε δεύτερο χρόνο, στοχεύει να διερευνήσει τις δυνατότητες για τη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης.

Οι επιμέρους στόχοι της ομάδας και η ειδικότερη θεματολογία θα προκύψει μέσα από τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Η μέθοδος που ακολουθείται είναι η βιωματική.

Η ομάδα απευθύνεται σε μονογονείς, κατοίκους των Δήμων Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού, με παιδιά όλων των ηλικιών.

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους γονείς να συμμετέχουν, θα λειτουργήσουν δύο ανεξάρτητες ομάδες.

Θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, ώρες 10:00 – 12:00.  Συντονίστρια είναι η Δρακοπούλου Μαριάννα, Κλ. Ψυχολόγος MR, Ψυχαναλύτρια, Χοροθεραπεύτρια..

-Έναρξη ομάδας: Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

-Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023

Αριθμός συναντήσεων: 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις

-Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αν.Θεσ/νίκης Ελπίδα, Ησιόδου 10, 55135, Καλαμαριά

Πληροφορίες: στο e-mail του Κέντρου kpelpida@gmail.com και στο τηλέφωνο 2310442044

Δηλώσεις συμμετοχής: στο σύνδεσμο https://forms.gle/WzBNVq36fnSLZAkeA

 

Προϋπόθεση για τη λειτουργία της κάθε ομάδας είναι να  συμμετέχουν κατ’ ελάχιστο 15 γονείς.

Η συμμετοχή στην ομάδα, όπως και σε όλες τις δράσεις του Κ.Π. ΕΛΠΙΔΑ, είναι ΔΩΡΕΑΝ.

more

Time

(Thursday) 10:00 am - 12:00 am(GMT+02:00)