«Θυμωμένα Παιδιά... Αμήχανοι Γονείς...»

tue22feb(feb 22)4:00 pmtue08mar(mar 8)6:00 pm«Θυμωμένα Παιδιά... Αμήχανοι Γονείς...»Διαδικτυακό Εργαστήριο για Γονείς(february 22) 4:00 pm - (march 8) 6:00 pm

Event Details

Το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα, στα πλαίσια των δράσεών του, που απευθύνονται στην οικογένεια, οργανώνει βραχείες παρεμβάσεις υποστήριξης γονέων, με τη μορφή διαδικτυακών κύκλων συναντήσεων.
Συγκεκριμένα, προσκαλούμε τους γονείς σε έναν κύκλο 3 διαδικτυακών συναντήσεων, με στόχο να αναγνωρίσουμε το θυμό παιδιών και εφήβων, θυμό που πιθανά έχει κάτι να εκφράσει ή ψάχνει την αναγνώριση και την κατανόηση των άλλων.

Ο θυμός μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιθετικότητα, η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε συχνά πως η έκφρασή της μπορεί να κυμαίνεται από ένα απλό ξέσπασμα θυμού μέχρι την εκδήλωση ακραίων μορφών βίας.

Μαζί θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε ερωτήματα του τύπου:

– Τι θέλει να μας πει ένα «θυμωμένο» παιδί;

– Ποιες ανάγκες κρύβονται πίσω από το θυμό;

– Γιατί δε βρίσκουν άλλον τρόπο έκφρασης;

– Πώς μπορούμε ως γονείς και ενήλικες να επικοινωνήσουμε με θυμωμένα παιδιά;

– Μπορεί να σπάσει ο κύκλος της έντασης και της επιθετικότητας;

Στη δράση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών, κάτοικοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Δήμοι Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας-Χορτιάτη).

Οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι οι ακόλουθες:

· Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

· Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

· Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Η ώρα και των τριών συναντήσεων παραμένει σταθερή και είναι στις 16:00 – 18:00. Είναι καλό οι συμμετέχοντες να μπαίνουν στη συνάντηση 5-10 λεπτά νωρίτερα.

Η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων γίνεται στην παρακάτω φόρμα:

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022. Μετά τη δήλωση συμμετοχής θα αποσταλούν στους ενδιαφερόμενους οι λεπτομέρειες και οι κωδικοί εισόδου στη συνάντηση. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι 10-20 άτομα. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Συντονίστριες του κύκλου συναντήσεων είναι οι Γκιούρκα Γεωργία και Δρακοπούλου Μαριάννα, Ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης Ελπίδα.

more

Time

February 22 (Tuesday) 4:00 pm - March 8 (Tuesday) 6:00 pm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *