«Ενδοοικογενειακή βία: αναγνωρίΖΩ,  αντιΔΡΩ»

fri07jun10:25 amfri10:25 am«Ενδοοικογενειακή βία: αναγνωρίΖΩ,  αντιΔΡΩ»10:25 am - 10:25 am(GMT+03:00) Κ.Π. "ΕΛΠΙΔΑ" Event Organized ByΚ.Π. "ΕΛΠΙΔΑ"

Event Details

Την Τετάρτη 26/06/2024, 18:30 – 20:30, στο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο:

«Ενδοοικογενειακή βία: αναγνωρίΖΩ,  αντιΔΡΩ»

Η συνάντηση θα περιλαμβάνει την προβολή ταινιών μικρού μήκους που θα αποτελούν, κάθε φορά, την αφορμή για συζήτηση πάνω στις ποικίλες διαστάσεις της ενδοοικογενειακής βίας: μορφές, μύθοι και πραγματικότητες. τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.

Η διαδικασία θα πλαισιώνεται «σκηνικά» από έκθεση φωτογραφίας με τίτλο : «Τα χέρια που αγαπούν».

Παράλληλα, θα προβληθεί ταινία για παιδιά ηλικίας 5-10 χρονών.

Τη βιωματική συνάντηση θα συντονίσουν η Ομάδα Δράσης για την ενδοοικογενειακή βία και οι υπεύθυνοι της ομάδας: κα Γεωργία Γκιούρκα, ψυχολόγος, Μαριάννα Δρακοπούλου, ψυχολόγος, Ανδρέας Μεδίτσκος, κοινωνιολόγος.

 

Η Ομάδα Δράσης για την ενδοοικογενειακή βία είναι μια ομάδα εθελοντών που αναδύθηκε μέσα από τον Κύκλο Γονέων που υλοποίησε το Κ.Π. Ελπίδα κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο,  με θέμα: «Ενδοοικογενειακή Βία: Μύθοι και Πραγματικότητα».

Η ομάδα  έχει ως σκοπό να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής της γνώσης γύρω από την ενδοοικογενειακή βία μέσα στην κοινότητα. Απώτερος στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν τόσο οι πολίτες όσο και οι κοινωνικές ομάδες, ώστε να συνεισφέρουν, μέσα από το δικό τους ρόλο, στην αποδυνάμωση του φαινομένου.

 

*Η συμμετοχή στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

more

Time

(Friday) 10:25 am - 10:25 am(GMT+03:00)