«Ας μιλήσουμε για το διαζύγιο»

wed19jun6:30 amwed8:30 am«Ας μιλήσουμε για το διαζύγιο»Ματιές στην Οικογένεια6:30 am - 8:30 am(GMT+03:00) Κ.Π. "ΕΛΠΙΔΑ" Event Organized ByΚ.Π. "ΕΛΠΙΔΑ"

Event Details

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών – 26η Ιουνίου –  φέτος το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα διοργανώνει δύο εκδηλώσεις* με κεντρικό τίτλο: «Ματιές στην Οικογένεια».

Έτσι λοιπόν, προσκαλεί τους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Δήμους Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας-Χορτιάτη)

Α) Την Τετάρτη 19/06/2024, 18:30- 21:30, στο βιωματικό εργαστήρι με τίτλο:

«Ας μιλήσουμε για το διαζύγιο»

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας Marriage story (Ιστορία γάμου 2019) και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους θεατές, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά και θα μπορούν να καταθέσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Στόχοι:

Να συζητήσουμε τις αιτίες του διαζυγίου,

Να προσεγγίσουμε τις ψυχολογικές και κοινωνικές του διαστάσεις και

Να αναδείξουμε τα εμπόδια για μια υγιή μετάβαση από την έγγαμη σχέση σε μια ανθρώπινη σχέση αλληλοσεβασμού και συνεργασίας των πρώην συζύγων.

Τη βιωματική συνάντηση θα συντονίσουν η Εθελοντική Ομάδα Μονογονέων με τον υπεύθυνο της ομάδας κο Αναστάση Μαυρομιχάλη, ψυχολόγο.

Παράλληλα, θα προβληθεί ταινία για παιδιά ηλικίας 5-10 χρονών.

Η Εθελοντική Ομάδα Μονογονέων, δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανδρών και γυναικών, που συμμετείχαν στην ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ που διεξήγαγε το Κ.Π. Ελπίδα, στο πλαίσιο στήριξης της οικογένειας, με τίτλο «Μεγαλώνοντας το παιδί μου: προκλήσεις στη σύγχρονη κοινωνία» (Φεβρουάριος – Μάιος 2023).

Σκοπός της εθελοντικής ομάδας είναι η ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των μονογονεϊκών οικογενειών μέσα από την ενημέρωση σε νομικά και κοινωνικά θέματα, την  κοινωνικοποίηση, την αλληλοϋποστήριξη των μελών και το «άνοιγμα» στην κοινότητα.

*Η συμμετοχή στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

more

Time

(Wednesday) 6:30 am - 8:30 am(GMT+03:00)