Ομάδα εποπτείας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Νιώθω ασφαλής στο σχολείο μου”

Xθες, η ομάδα εποπτείας του προγράμματος “Νιώθω ασφαλής στο σχολείο μου” άνοιξε την καρδιά της και μοιράστηκε ένα μονοπάτι γεμάτο συναισθήματα.
Δέκα εργαστήρια γεμάτα, βιωματικές δραστηριότητες, συζητήσεις, προβληματισμούς, χαρές, λύπες, γέλια και δάκρυα. Δέκα εργαστήρια που σημάδεψαν την πορεία μας και δημιούργησαν δεσμούς άρρηκτους.
Κάθε βήμα σε αυτό το μονοπάτι ήταν μια μικρή νίκη, μια νέα γνώση, μια στροφή προς το μέλλον. Ξεκινήσαμε δειλά, γεμάτοι όνειρα και ελπίδες. Σιγά σιγά, η εμπειρία μας μεγάλωνε, η αυτοπεποίθησή μας μεγάλωνε, η “Ελπίδα” μεγάλωνε.
Σήμερα, κοιτάζουμε πίσω με περηφάνια για όσα καταφέραμε. Βλέπουμε παιδιά που ωρίμασαν, εκπαιδευτικούς που ενδυναμώθηκαν, γονείς που ενεπλάκησαν. Βλέπουμε μια κοινότητα που αγκαλιάζει την πρόληψη και ονειρεύεται ένα μέλλον χωρίς βία.
Μέσα από 10 εργαστήρια, αγγίξαμε πολλές ζωές. Χαράξαμε ένα μονοπάτι φωτεινό, γεμάτο αισιοδοξία και πίστη.
Και ναι, μπορεί μερικές φορές να νιώσαμε κούραση, μπορεί να συναντήσαμε δυσκολίες, μπορεί να λυγίσαμε. Όμως, η “Ελπίδα” ήταν πάντα εκεί, να μας σηκώνει, να μας δυναμώνει, να μας οδηγεί.
Γιατί η “Ελπίδα” δεν είναι απλά ένα όνομα. Είναι όραμα, είναι δύναμη, είναι η πίστη μας σε ένα καλύτερο αύριο.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την υποστήριξη και την αγάπη σας. Σας ευχαριστούμε που πορεύεστε μαζί μας σε αυτό το μονοπάτι.

Μοιραστείτε αυτό το αρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Πρόσφατα