Ενημέρωση για τα προγράμματα του ΚΠ «Ελπίδα» στην Δ.Ε. και τους γονείς

Το Κέντρο Πρόληψης «Ελπίδα» εδώ και 24 χρόνια πραγματοποιεί παρεμβάσεις πρόληψης των εξαρτήσεων στη σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς), θεωρώντας πως η προαγωγή της ψυχικής υγείας στην εκπαίδευση είναι ένας από τους πρωταρχικούς πυλώνες των δράσεών του.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τα προτεινόμενα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης «Ελπίδα», που απευθύνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

 

ΥλικόΔιάρκεια Τάξεις
«Σεξουαλικότητα στην εφηβεία: κίνδυνοι και προστατευτικοί παράγοντες» μαθητές 2 δίωρες διδακτικές ώρες / εκπαιδευτικοί 2 συναντήσεις/ γονείς ένα 2ωρο εργαστήριο

 

Όλες οι τάξεις Γυμνασίου/Λυκείου
«Εγώ και οι άλλοι» μαθητές 27 διδακτικές ώρες/ ο αριθμός των συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς θα οριστεί με την κάθε ομάδαΌλες οι τάξεις του Γυμνασίου
«Διαχείριση συγκρούσεων»μαθητές 2 διδακτικές ώρες / εκπαιδευτικοί 2 συναντήσειςΌλες οι τάξεις Γυμνασίου/Λυκείου

Ο κάθε εκπαιδευτικός που ενδιαφέρεται να εφαρμόσει κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα στην τάξη του, ανάλογα με το πού απευθύνεται το καθένα, μπορεί να  καταθέσει το αίτημά του στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/f5csu18Vbf3rCTap7

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022.

Στη συνέχεια θα οριστούν: α) η υλοποίηση ενός σεμιναρίου επιμόρφωσης, η διάρκεια του οποίου θα διαμορφωθεί ανάλογα με το βαθμό εμπειρίας του κάθε εκπαιδευτικού και β) συναντήσεις εποπτείας και υποστήριξης στην εφαρμογή του υλικού σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

 

Στους γονείς απευθυνόμαστε με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Ομάδες γονέων διάρκειας 10 δίωρων συναντήσεων, με θεματολογία που σχετίζεται με τις ανάγκες της νηπιακής ηλικίας (όρια, συναισθήματα, επιθετικότητα κ.α.)
  2. Ομιλίες σε γονείς, των οποίων τα θέματα μπορούν να προκύψουν από τη συνεργασία με την εκάστοτε σχολική μονάδα και τον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων.
  3. Εργαστήρια γονέων 3 δίωρων συναντήσεων, εστιασμένα σε ένα θέμα που αναδύεται από τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και της οικογένειας σε μια δεδομένη χρονική στιγμή.
  4. Ατομική συμβουλευτική σε γονείς πάνω σε ζητήματα που τους δυσκολεύουν στο ρόλο τους.

Μοιραστείτε αυτό το αρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Πρόσφατα