Εκπαιδευτικό εργαστήριο; “Πρόληψη της βίας και της επιθετικότητας”

Η “ΕΛΠΙΔΑ” ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού εργαστηρίου για την πρόληψη της βίας και της επιθετικότητας. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ασφαλέστερα περιβάλλοντα για τους μαθητές τους.
Η δέσμευση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης, στην προώθηση της ψυχοκοινωνικής ευημερίας και στην ολιστική ανάπτυξη των μικρών μας μαθητών. Το εργαστήριο λειτούργησε ως υπενθύμιση της ζωτικής σημασίας της αντιμετώπισης θεμάτων που προκαλούν ανησυχία εντός της σχολικής κοινότητας.
Εξοπλίζοντας τους εκπαιδευτικούς με τις γνώσεις και τα εργαλεία για την πρόληψη της βίας και της επιθετικότητας, τους δίνουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τάξεις που όχι μόνο ευνοούν τη μάθηση αλλά και λειτουργούν ως ασφαλή καταφύγια για την προσωπική ανάπτυξη. Τέτοιες πρωτοβουλίες διαδραματίζουν αναπόσπαστο ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα, των αξιών και της ανθεκτικότητας των μελλοντικών γενεών μας.
Εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας. Η ζεστασιά και η προθυμία τους να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα ήταν πραγματικά πηγή έμπνευσης για εμάς. Οι ανεκτίμητες γνώσεις τους σε συνδυασμό με την ανατροφοδότησή τους, μας παρείχαν σημαντικές πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα των παρεμβάσεών μας.
Καθώς αποχαιρετούμε μια ακόμη σχολική χρονιά, υπενθυμίζουμε τους διαρκείς δεσμούς που έχουμε σφυρηλατήσει και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για συνεργασία κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Μοιραστείτε αυτό το αρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Πρόσφατα